Alla stadsvandringar kostar 100kr och betalas på plats med kontanter eller Swish. Ingen platsbokning eller förköp. 

Varmt välkomna! 

Klassisk stadsvandring - med start vid trappan på Varbergs Teater, kl 18.00. 

Följ med på en guidad tur i vår vackra stad. Här får ni reda på "det mesta av det bästa" när det gäller Varbergs historia. Staden Varbergs geografiska föregångare, rivningar i staden, vårt storslagna torg och karaktärsbyggnaderna omkring detsamma, Slottet & Fästningen och kurortshistorien, Societetshuset med sin omgivande park, Engelska parken med polarforskaren Torell och mycket, mycket mer... 

Tid: ca 2,5 tim


4 juli

11 juli

18 juli

25 juli

1 augusti

8 augusti

15 augusti 

En guidad tur utmed Västra Vallgatan - med start vid Hejllska villan, Västra Vallgatan 61, kl 18:00

Denna tur är ny för säsongen!!


Västra Vallgatan löper som en röd pulserande livsnerv genom staden, och har så gjort under drygt 350 år. Följ med på en guidad tur utmed denna gata som genom sin existens och omgivande fastigheter har präglat livet för Varbergsbor såväl som sommargäster i alla tider. Vandringen startar i 1600-talet och avslutas i modern tid, alldeles i närheten till mynningen på vår järnvägstunnel.

Tid: ca 1,5 tim


10 juli

24 juli

7 augustiVandring genom Varbergs södra stadsdelar - med start utanför Villa Wäring, Kungsgatan 36, kl 18:00

Varberg är en av vårt lands mest expansiva kommuner och det märks inte minst på de enorma förändring i densamma de senaste åren. Följ med på en guidad tur i stadens södra delar som idag är en omfattande blandning av minnen ifrån 1700-talet och fram till dags dato. En riktigt trevlig tur på ca 2,5 tim som löper genom stadens gator, Pilhagen, parker och bokarnas sköna skugga i Påskberget.

Tid: ca 2,5 tim


17 juli

31 juli